Hvad vi står for Historie Kalender Kontakt
  Begyndelsen
Du er her Kirken
  Egnen
 
   

Til forside <- Historie: Kirken

Udskriv Udskriv
   

Kirken

Til bund
Korskirken bygget i 1882 | Kirkens grundplan er et kors | Korskirken – en centralkirke


Korskirken bygget i 1882
Korskirken er opført i 1882. Den blev bygget af lokale håndværkere og elever på Vallekilde Højskole efter tegning af bygmester Andreas Bentsen. I 1920 blev kirken ombygget - den fik høje hvælvinger, kobberspir og et nyt korparti med glasmosaikruder af Joakim Skovgaard.


Kirkens grundplan er et kors
Af og til må valgmenigheden høre for, at vores kirke ikke har et eneste krucifiks. Typisk grundtvigsk! - lyder det så. I ser ikke smerten, lidelsen, men kun det glædelige! Og rigtigt er det da, at Joakim Skovgaards farverige glasmosaik, som gør det ud for alterbillede, forestiller opstandelsen, - herligt at se op mod og frem til. Men vi glemmer nu hverken menneske-livets barske vilkår eller Jesu Kristi lidelse af den grund.

Der er en årsag til, at kirken hedder "Korskirken":
Kirkens grundplan er et kors! - Som livstræet skyder af korsets rod, gør kirken det også, - kirken, bestående af levende mennesker, er sat midt i verden med al dens lidelse og død, her hvor Evangeliet om opstandelsen skal forkyndes.


Korskirken – en centralkirke
Indvendigt fremstår Korskirken som en centralkirke med døbefonten i centrum. Kirkens øvrige udsmykning og inventar skyldes lokale folk: Troels Trier og Gudrun Trier Mørch har dekoreret træværket, mens døbefond, lysestager, kalk, altertæppe m.m. er skænket af højskoleelever og folk fra menigheden.

Til top

Til forside <- Historie: Kirken

Ophavsret www.vallekilde-valgmenighed.dk Privatlivspolitik I dag:

Valgmenighedspræst Janne Sulkjær, Triersvej 4, Vallekilde, 4534 Hørve | mob. 2365 6519 | email: mail@vallekilde-valgmenighed.dk
Valgmenigheden er medlem af: Grundtvigsk Forum | Foreningen af Grundtvigske Valg- & Frimenigheder